بازار داخلی از واردات قاچاق صنایع دستی اشباع است

سالانه 12 میلیون‌دلار کالای صنایع‌دستی از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود؛ آمار تکان‌دهنده‌ای که معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از آن خبر می‌دهد. اگرچه تا چشم می‌چرخد بازار ایران را صنایع‌دستی خارجی قرق کرده‌اند، اما با این وجود پذیرش این آمار باز هم سخت به‌نظر می‌رسد، وقتی ایران از معدود کشورهایی است که در تنوع رشته‌های صنایع‌دستی حرفی برای گفتن دارد.

بهمن نامورمطلق معتقد است آمار واردات قاچاق ممکن است بیشتر از این رقم هم باشد. این مقام ارشد صنایع‌دستی کشور درخصوص چگونگی واردات قاچاق به «فرصت امروز» می‌گوید: ما هنوز در این مورد تحقیقات کاملی نکرده‌ایم اما ممکن است از راه‌های مختلفی وارد شده باشند، آنچه ما شنیده‌ایم این است که صنایع‌دستی به نام کالاهای دیگری وارد شده و در برخی موارد هم ممکن است ضعف پوششی در مرزها باعث واردات قاچاق شده باشد. نامور، واردات ته‌لنجی و چمدانی را تا میزان تعیین شده، قانونی و در حجم بالاتر از آن قاچاق می‌داند و معتقد است بخش اندکی از قاچاق صنایع‌دستی هم ممکن است از این راه صورت گرفته باشد. وی می‌افزاید: این نوع واردات که عموما مراحل قانونی را نمی‌گذرانند، ثبت نمی‌شوند و عوارضی بابت آنها پرداخت نمی‌شود.


به گفته رییس شورای منطقه‌ای صنایع‌دستی غرب آسیا، یک‌صد میلیارد تومان کالای قاچاق با بیکاری 10‌هزار نفر معادل است. زیرا ایجاد شغل در صنایع‌دستی با اعتبار پایین هم امکان‌پذیر است. وی با بیان اینکه در بسیاری از روستا‌ها با 10‌میلیون تومان هم می‌توان اشتغال ایجاد کرد، توضیح می‌دهد: متاسفانه باید بگویم با توجه به کار کارشناسی که انجام دادیم، به‌ویژه درخصوص سوغات زیارتی در مشهد، شاهد این هستیم که تنها 5‌درصد از 500 میلیارد تومان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی داخلی هستند.

برای مطالعه ادامه مطالب به سایت روزنامه فرصت امروز مراجعه نمایید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.